fredag den 14. oktober 2011

Dag 6 i Korea

Kære Alle

I dag var det store rejsedag - vi skulle ud på vores rundrejse rundt i Korea. Først tog vi dog vejen forbi eet af Korea World Cup stadioner, hvor vi skulle se det enorme stadion med plads til over 66.000 tilskuere og VM fodbold museet.
Her scorer Christina på Kims mål på VM fodboldmuseet


Arenaen i dag var dog fyldt med en lidt anderledes aktivitet - der var et vækkelsesmøde med koreanske baptister, hvilket også var en oplevelse i sig selv - en gejstlig stemning med vækkelsesprædikanter og gejstlige operalignende sange!


I lufthavnen skulle vi til Jeju, men inden vi fik tid til at checke ind, mødte vi nogen meget kendte koreanske komikere, som stod og snakkede løs til os på koreansk og sågar sang en lille sang foran os og et mindre presseopløb.

Så landede vi på øen Cheju-do (do betyder ø), hvor inbyggertallet er ca. 550.000, hvoraf lidt over halvdelen bor i Cheju City - hovedstaden. Cheju-do dukkede op af havet som en vulkan for over 1,2 mio. år siden. Vulkanen i midten er der fortsat og med sine 1.950 meter er Mount Hallasan (san betyder bjerg) det højeste bjerg i Sydkorea.


Ifølge sagnet var det en kæmpe bedstemor, der hed Seolmundae, som med 7 spadestik fik gravet hele hulningen i Hallasan op, hvor mange af de store klipper som faldt ud af hendes forklæde dryssede ned ved siden af som små vulkanhøje (oreum), som der er 368 af på Cheju. Seolmundae fik 500 sønner. En dag da alle hendes sønner var på jagt, faldt bedstemor Seolmundae i en kæmpe gryde, som hun lavede suppe i til sine sønner. Hun døde i gryden, og da hendes sønner kom hjem spiste de af suppen uden at vide hun lå i gryden. Da de opdagede, at hun lå død i gryden, blev de så kede af det, at de græd så meget, at deres bitre tårer gjorde deres kroppe til hårde klippestykker, som blev spredt ud over Hallasan området. Det siges, at man hvert forår kan se deres blodtårer, når den kongelige røde azalea blomstrer på Mount Hallasan

 Ellers er Cheju kendt på lignende måde som Bornholm er i Danmark for kvalitetsprodukter og en særpræget ø med en storslået natur og masser af klipper. Cheju er kendt for sin meget flotte natur, især ved Hallasan, sine heste, chokolade, med forskellige lokale frugter i.Cheju har noget, der ligner et subtropisk klima og er det eneste sted i Korea, hvor man kan dyrke bananer, appelsiner, ananas, kiwi og andre tropiske frugter.

Her er en appelsinlund med det traditionelle tag af strå på bygningerne på landet

På Cheju har man 2 begreber:
"Sam Ma" og "Sam Mu"
Sam betyder 3 og Ma = ting man har og Mu = ting man ikke har så meget af.
Sam Ma: På Cheju har man masser af vind, sten og kvinder (der er et overtal af kvinder i forhold til mænd)
Sam Mu: På Cheju har man ikke så mange tiggere, tyve og porte.

Der er en sjov historie forbundet med portene på Cheju. Foran landsbyhuse står der ofte de to stenpæle, hvor der er plads til 3 tværpinde. Hvis der er 3 pinde, betyder det, at man er rejst og flyttet, dog ejer familien fortsat stedet. Er der 2 pinde, betyder det, at man kommer tilbage meget senere på dagen, så det kan ikke betale sig at vente. Er der kun 1 pind, betyder det, at man er tilbage i løbet af kort tid, så man kan godt vente på vedkommende.


Det første vi så i dag var Mysteri Road, som der er 3 af på Cheju. Det første sted blev opdaget af en lastbilschauffør for ca. 15 år siden, han havde glemt at trække i håndbremsen i lastbilen, da han skulle holde inde på vejen. Selv om det så ud til at det gik op ad bakke, så trillede lastbilen lige så stille hen ad vejen, som om den trillede ned af - et optisk bedrag, man skal se det før man tror det!

Her står Søren og har hældt va´nd på vejen, som man kan se, så går det opad mod bussen og vandet render også op mod bussen, bussen kørte også i tomgang opad bakken - der var dog en del skepsis - er det et optisk bedrag?

 Senere kørtr vi hen på nationalmuseet, hvor vi så på historie om kultur, natur og samfund på Cheju.

Her støder vi naturligvis på Harubang og Tolharubang (tol betyder bedstefar). Harubang er en slags changsun, som beskytter landsbyer mod onde ånder, sygdomme og uheld. Harubang på Cheju mener man stammer fra en figur, der må være drevet i land på Cheju for mange hundrede år siden, da disse figurer har runde øjne og ikke har skæve øjne, som koreanere har - og i øvrigt er det en fallosfigur? De findes overalt på øen og er sammen med de vandbærende pigefigurer de største souveniremner.

Så var det endelig tid til at komme hen på vores hotel, som ligger midt i Cheju City.


Ved den overdådige buffet om aftenen, står Jonas, Jane og Cathrine og skal vælge mellem de mange spændende retter - der noget for enhver smag og ikke mindst masser af dessert!

Mange Koreahilsner

Koreagruppen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar